Jeanine Gerlofsma

Mozaiekkunstenares Jeanine Gerlofsma stelt regelmatig tijdelijk nieuwe stukken tentoon in KICC. Natuurlijk zijn deze stukken te koop.

Jeanine werkt zowel projectmatig als privaat. Dus ook voor de bijzondere touch in een ontvangstkamer, entree, etc. of als kunst om van te genieten.

Magisch! 
Tijdens deze ontdekkingsreis merkte ik dat ik graag met klanten werkte. Het meedenken en bedenken van een nieuw product vind ik iets magisch! Door allerlei vragen te stellen; waar wil je het product ophangen of neerzetten, hoe groot mag het worden, wat is de kleur en sfeer van het interieur, wie is de klant zelf, hoe woont deze, vormen er zich allerlei beelden. Vaak rolt hier al een klein ontwerp uit. en dít mogen omzetten naar een tastbaar werk, daar word ik ontzettend blij van!

Zó gevarieerd werk
Wat me zo in mijn huidige werk aanspreekt, is de variëteit ervan. Voordat een mozaiektableau aan de muur hangt, heb ik elke tegel minstens 8 keer in mijn vingers gehad. Zo moet de klei worden uitgerold, uitgesneden, gesponst, gedroogd, gestookt, geglazuurd, om maar een aantal handelingen te noemen. En delen kunnen overnieuw worden gemaakt als de klant of ikzelf niet tevreden ben met het resultaat. Gelukkig weten we elkaar altijd te vinden om tot een goed eindresultaat te komen.

Handgevormde tegels
Door mijn kennis van het leggen van mozaiek, en mijn voorliefde voor keramiek, kregen mijn werken steeds meer handgevormde tegelonderdelen. Dit resulteerde uiteindelijk tot mijn huidige werk; tegels die met de vorm meegaan van het onderwerp. Zo passen ze perfect als een mozaiek in elkaar. De oppervlakte bewerk ik met structuur waardoor een tegel nóg meer gaat leven. Ook het aanbrengen van de glazuur kan een glanzende of matte uitstraling geven. Deze hele combinatie is uniek in zijn soort in de tegelwereld!

Ik doe mijn werk met veel plezier. Ik heb mijn talent in het mozaiek helemaal ontwikkeld tot iets speciaals en ik wil anderen blij maken met mijn werk. Voel je je aangesproken tot mijn werk, neem vrijblijvend contact op. Je bent altijd van harte welkom in mijn atelier in De Gruyter Fabriek! 

Cover boek 15-jaar Mozaiekgilde Vormgeving: Jeanine Gerlofsma

Oprichting Mozaiekgilde
Het Mozaïekgilde werd in 2004 opgericht. Samen met een collega nodigden we een kleine groep serieuze mozaiekers uit in mijn atelier. In de loop der jaren werden we een vereniging en exposeren elk jaar gezamenlijk op beurzen of in galleries.

In 2009 en 2019 brachten we een verzamenboek uit.

Zie www.mozaiekgilde.nl voor de website van Het Mozaiekgilde