Gietvloeren

Ben je op zoek naar een moderne, strakke vloer, maar wil je wel oneindig veel mogelijkheden qua kleuren en structuur? Dan is een gietvloer de perfecte oplossing.

Een gietvloer kan industrieel aanvoelen, maar ook landelijk aan doen. Voor elke type ruimte is er een geschikte gietvloer. Door de naadloosheid voelt de ruimte altijd perfect afgewerkt aan.

Elke Arturo vloer is uniek.

Stap 1

Nadat je de gietvloer hebt uitgekozen, gaan wij aan de slag. We maken een assessment van de huidige vloer. Is de vloer geschikt voor toepassen van een gietvloer dan is de werkwijze als volgt:

Stap 2

De vloer wordt door middel van schuren schoongemaakt. Zand, vervuiling etc. wordt op deze wijze tot een minimum beperkt.

Afhankelijk van de ondervloer verschilt deze primer en de aanbrengtechniek.

Stap 3

Het aanbrengen van de schraplaag. Dit is de eerste egaliserende laag.

Deze laag is onontbeerlijk voor een vlak resultaat.

Stap 4

Dan is het tijd om de vloer daadwerkelijk te gieten. We doen dit altijd met meerdere personen. 

Bij het toepassen van een multi-colour vloer bepalen we samen met de klant de uiteindelijke uitstraling.

De hand van de meester is uniek, om die reden is geen enkele multi-colour gietvloer hetzelfde.

Stap 5

De laatste stap is het aanbrengen van de twee laklagen. Ook hierin zijn verschillende mogelijkheden. Van glanzend tot mat. etc.

Het aanbrengen van een gietvloer heeft een doorlooptijd van 5 dagen. Tijdens dit proces kan de vloer niet betreden worden.

Neem contact op voor een gietvloer

Stap 1

Nadat je je gietvloer hebt uitgekozen, gaan wij aan de slag. We maken een assessment van de huidige vloer.

Kies je voor een UV-stabiele vloer dan is soms alleen aflakken met een UV stabiele lak voldoende. 

Als dit niet het geval is wordt de vloer geschuurd. Zand, vervuiling etc. wordt op deze wijze tot een minimum beperkt. 

Stap 2

Om de gietvloer perfect te laten hechten, brengen we een primerlaag aan. Dit is de verbindende laag tussen de ondervloer en de gietvloer.

Afhankelijk van de ondervloer verschilt deze primer en de aanbrengtechniek.

Stap 3

Na het aanbrengen en laten drogen van de primer brengen we de schraplaag aan. Dit is de eerste egaliserende laag. Deze laag is onontbeerlijk voor een vlak resultaat. 

Stap 4

Dan is het tijd om de vloer daadwerkelijk te gieten! We doen dit altijd met meerdere personen en met spijkerzolen om de integriteit van de vloer te behouden. De ene persoon giet de vloer langs de randen, de ander pakt de grotere vlakken. Hierbij is snel werken belangrijk, anders droogt de vloer te snel op en kan hij ongelijk worden.

Bij het toepassen van een multi-colour vloer bepalen we samen met de klant de uiteindelijke uitstraling. De hand van de meester is uniek, om die reden is geen enkele multi-colour gietvloer hetzelfde. 

Stap 5

De laatste stap in het proces zijn de toplagen. Hiermee kunnen we de vloer minder glad maken, zodat de kans op uitglijden verminderd. Ook kunnen we een UV-laag aanbrengen, waardoor de vloer onder invloed van de zon minder snel verkleurd. 

De laatste stap is het aanbrengen van de laklagen.  Ook hierin zijn er verschillende mogelijkheden. Van glanzend tot mat, er zal altijd een laklaag naar je keuze zijn.

Neem contact op voor een gietvloer

Contact

Heb je vragen, neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies.